E-modul za javno zdravstvo u HNŽ-u do kraja godine

02/06/2017 Uncategorized

E-modul za javno zdravstvo u HNŽ-u do kraja godine

U direkciji Zavoda zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije održan je sastanak predstavnika tog zavoda s predstavnicima Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a i domova zdravlja Mostar, Konjic i Mostar Stari Grad.

Direktor ZZO-a HNŽ-a Rade Bošnjak izjavio je kako je Zavod ponosan na sve dosadašnje aktivnosti kada je riječ o razvoju e-modula za javno zdravstvo koji će koristiti Zavod i svi domovi zdravlja u županiji, priopćeno je u petak iz ZZO HNŽ-a.

“Ovo je još jedna funkcionalnost u projektu Integriranog zdravstvenog informacijskog sustava IZIS koja će biti od koristi kako domovima zdravlja i Zavodu za javno zdravstvo tako i našem resornom ministarstvu i Vladi HNŽ-a – kazao je Bošnjak.

Ustvrdio je kako je potrebno definirati sve aktivnosti kako bi do kraja godine e-modul za javno zdravstvo bio primijenjen u praksi.

Kolika je važnost razvoja e-modula za javno zdravstvo govori dosadašnja praksa po kojoj su domovi zdravlja na papirnatim obrascima vodili evidenciju pojavnosti zaraznih bolesti i periodično ih slali Zavodu za javno zdravstvo HNŽ-a što je usporavalo i otežavalo praćenje stanja na terenu.

Razvoj e-modula za javno zdravstvo olakšat će i pojednostavit dosadašnji način praćenja pojavnosti, odnosno razvoja zaraznih bolesti i eventualnih epidemija jer će putem elektronskog modula domovi zdravlja i Zavod za javno zdravstvo HNŽ-a moći, uz ostalo, na dnevnoj razini pratiti, pojavnost zaraznih bolesti i eventualnih epidemija, a domovi zdravlja više neće morati popunjavati papirnate obrasce već će imati kreirane elektronske obrasce.

S druge strane, Zavod za javno zdravstvo HNŽ-a će, na osnovu generiranih elektronskih izvješća e-modula za javno zdravstvo, moći kontinuirano pratiti pojavnost zaraznih bolesti i eventualnih epidemija te blagovremeno poduzimati mjere za njihovo suzbijanje, navode iz ZZO HNŽ.

Izvor:   https://m.vecernji.ba/vijesti/e-modul-za-javno-zdravstvo-u-hnz-u-do-kraja-godine-1174014
Share: