Integracija informacijskog sustava u zdravstvene ustanove Hercegovačko-neretvanske županije

06/06/2017 Uncategorized

Integracija informacijskog sustava u zdravstvene ustanove Hercegovačko-neretvanske županije

Nakon integracije Bolničkog informacijskog sustava i Integriranog zdravstvenog informacijskog sustava u Općoj bolnici Konjic i SKB-u Mostar, uspješno je završena integracija spomenutih sustava u KB “Dr. Safet Mujić”.

Integracijom IZIS-a i BIS-a u KB “Dr. Safet Mujić” sve ugovorne zdravstvene ustanove u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) međusobno su povezane, a njihovo povezivanje ima za cilj brži, efikasniji i jednostavniji pristup zdravstvenoj zaštiti osiguranicima.

Također, povezanost informacijskih sustava, pored pogodnosti za osiguranike, od velikog je značaja i za zdravstvene ustanove primarne i bolničke zdravstvene zaštite koje će moći međusobno razmjenjivati sve podatke potrebne za liječenje pacijenata.

Razmjena podataka liječnicima specijalistima u bolničkoj zdravstvenoj zaštiti osigurat će pristup svim potrebnim podacima iz e-kartona osiguranika, a liječnicima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti uvid u obavljene bolničke pretrage i otpusna pisma njihovih pacijenata.

U narednom razdoblju planirano je testiranje svih funkcionalnosti integriranog sustava kako bi se mogle uočiti i ukloniti eventualne poteškoće i nedostatci u funkcioniranju, priopćeno je iz Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.ba/vijesti/informaticki-povezane-zdravstvene-ustanove-u-hnz-u-1174778 – www.vecernji.ba

Izvor:   https://www.vecernji.ba/vijesti/informaticki-povezane-zdravstvene-ustanove-u-hnz-u-1174778 – www.vecernji.ba
Share: