„Pronađi svoj put“

05/11/2018 Team

„Pronađi svoj put“

Matea Letoja – naša voditeljica odjela za korisnike koja uvijek ima odgovor na Vaša pitanja
za časopis Ljepota i zdravlje otkriva koga ona zove kada treba pomoć…

Tko je njen joker zovi?

Moja je mama neustrašiva. Možda je to razlog iz kojeg je mene i moju braću uvijek puštala da isprobavamo sve sami. Nikad mi nije predbacivala, ograničavala me ili govorila nemoj. Pustila me je i da pogriješim što me oblikovalo da postanem osoba kakva sam danas. Nije mi govorila ono što sam htjela čuti i, iako sam znala da je u pravu, ja sam morala po svom. Savjetovala me da kroz život idem rješavajući jedan po jedan problem, da nikada ne klonem duhom.

Ona je moj joker zovi za sve što mi treba. Bilo koje pitanje mi padne na pamet, znam da će imati odgovor na njega. I uvijek je tu, smirena i spremna pomoći“

Ona je žena koja se nikad nije slomila, nikad nije klonula duhom i to nam je pokazivala svojim primjerom, tako nas je učila. To još uvijek moram naučiti od nje, kako nikada ne gubiti vjeru u ljude, kako uvijek u svakome pronaći nešto dobro.  Ne znam kako joj to uspijeva, ali to je njezina velika kvaliteta, i nadam se da će postati i moja. Učila me je da uvijek budem pristojna, mirna i da stojim iza svojih riječi.

Žao mi je što mi nikada nije rekla kako da budem snažnija, probitačnija, kako da se nosim sa svim pa i onim ponekad ružnim dijelovima života. To je nešto što sam naučila sama, i još učim. I danas ja ne mogu bez njezih savjeta. Ona je moj „džoker zovi“ za sve što mi treba. Bilo koje pitanje mi padne na pamet, znam tko zna odgovor. I uvijek ima odgovor na sve. I uvijek je tu, ne samo za mene, već i za cijelu našu obitelj. Upravo obitelj, briga o svima, ono je što ju oblikuje. Naučila je to od svoje majke i svoje obitelji i sada to želi i pokušava prenijeti i na mene i na moju braću. I baka je bila takva, to je nešto što se u našoj obitelji prenosi iz generacije u generaciju, što bih voljela naučiti i ja i jednog dana prenijeti svojoj djeci. Ona nam prenosi svoje životno iskustvo, a to je pravo blago. Žao mi je što nas možda nije više tjerala, što je uvijek vjerovala nama, našoj želji. Danas znam da je bila u pravu, u svemu što nam je govorila, ali neke stvari morali smo naučiti sami. I takvih stvari sigurno će biti i dalje u životu. Znam da, kad dođem do prepreke ili problema u životu koje neću znati riješiti sama, na koje me možda nije upozorila, o kojima me možda nije savjetovala, znam da mi vjeruje da ću sama pronaći svoj put. I kad ću paničariti jer neću znati kako da nešto riješim, ona će biti smirena i pustiti me da pronađem rješenje. Tako me čini snažnijom.

Ona je majka, ona zna kako.

┉┉  časopis Ljepota i zdravlje

 

 

Share: