Новисти

07/10/2020 Healthcare

Хрватска се припрема за идната вакцина против вирусот COVID-19

Оваа и следната недела ќе се одржи он-лајн едукација за старт на употребата за системот за следење на вакцини во Република Хрватска. Секој од 21 регионални центри за јавно здравје ќе имаат своја посебна он-лајн едукација, каде што ќе се работи на случаи кои што се специфични за нив. Системот за следење на вакцини (eCEZDLIH) и Централниот регистар за имунизација (eCIJEPIH) се визионерски проект од страна на министерството за здравство на Република Хрватска, кој започнаа да делуваат уште во втората половина од 2019 година, уште

Read more

Имплементиран е-Заразни болести како дел од софтверот за Херцеговачко-неретванска област

Со гордост истакнуваме дека вчера успешно беше промовирана првата фаза на дел од софтверот за Херцеговско-неретванска област, е-Заразни болести кој беше итно развиен со цел да овозможи во здравсвените домови да се евидентираат личностите кои во моментов се наоѓаат во самоизолација.Податоците кои се внесени одма се видливи за надлежните во од хигиенско-епидемиолошките служби и истите податоци можат да се дистрибуираат до останатите институции. Освеен тоа во моментот кога самите податоци од самоизолацијата се внесат, истите се одма видливи во секоја од аптеките доколку истиот пациент

Read more
21/02/2020 Софтвер

Апликација за студентски центар – поголема заштеда и подобра организација на работењето

СТУДЕНТСКИ ЦЕНТАР МОСТАР:– Апликација за евидентирање на сместување, фитнес и кујна Сместување: Aпликација за студентски центри овозможува евиденција за сместувањето на студентите по студентски домови и павиљони. Со основните податоци во студентските центри за секој студент поединечно, имаме можност за секој посебно да водиме евиденција по школска година и кога и каде е сместен, и тој внес секогаш е запишан на електронската картичка која ја поседува студентот. Студентите може да се филтрираат односно нивните податоци и тоа по сместување (павиљони) соби и лежаи и за истите

Read more
12/02/2020 Тим

10 години откако Александар Наџински се придружи на нашиот тим

Пред 10 години, нашиот колега Александар Наџински се придружи на нашиот тим, како јуниор програмер.Низ сите овие десет години напредок, тој стигна до позицијата директор на Cuspis Group С. Македонија. Благодарни сме што имаме таков профил како Александар во нашиот тим, и по тој повод организиравме мала забава, прилагодна за 10 годишнината во нашата компанија. Тој е нашиот трет колега кој го достигна овој успех со нас, и воедно ова е продолжение на традицијата да доделиме мал поклон на нашите колеги кој постигнале ваков значаен успех и за придонесот што го дале во нашата

Read more