Потпишан е договор за имплементација на Микробиолошкиот информатички систем на Cuspis Group со Институтот за јавно здравје на Карловачката област

22/12/2017 Uncategorized

Потпишан е договор за имплементација на Микробиолошкиот информатички систем на Cuspis Group со Институтот за јавно здравје на Карловачката област

Денес е потпишан договор помеѓу Институтот за јавно здравје на Карловачката област и Cuspis Group.
Ова е петтиот здравствен дом кој го одбра првиот сертифициран софтвер во Хрватска за медицинска микробиологија, произведен од Cuspis Group.
Со овој договор Cuspis Hrvatska e позициониран како лидер во софтверските услуги за медицинска микробиологија во Хрватска.

Винко Којунџич, директорот на Cuspis Group изјави:

Ова е доказ за квалитетот и функционалноста на софтверот за микробиологија кој го користат лабораториите. Исто така, она што сакам да го истакнам а мислам дека е важно, е тоа дека едно од нашите врвни софтверски решенија (софтверот за медицинска микробиологија) е дури е со слична ако не и помала цена од конкурентските. Од друга страна, во исто време не застануваме тука, во однос на функционалноста на софтверот, туку и секојдневно работиме за негово подобрување и воведување на нови функционалности.”

Share: