Пуштање во употреба на Central Management System, софтверот за централно менаџирање

07/12/2018 Uncategorized

Пуштање во употреба на Central Management System, софтверот за централно менаџирање

Со гордост објавуваме дека првите три фази од новиот софтвер Central Management System кој денес беше пуштен во употреба!

На kick off meeting во Општата болница во Копривница на кој учевство земаа заменик министерот за здравство, професорот Vili Beros, заменик директорот на IT секторот во фондот за здравство Hrvoje Jezidzic, директорот на IT секторот на министерството за здравство Mladen Pavic и CUS проект менаџерот Tanja Bedovec.

Vinko Kojundzic на презентација на проектот CUS на отворање на проектот во Централната болница Копривница

Општата болница во Копривница е првата болница во Хрватска која ќе стартува со употреба на компоненти од софтверот за централно менаџирање “CUS”.

 

 

 

Share: