Работен состанок со Заводот за здравствено осигурување ХНЖ и КЦ „Др. Сафет Мујиќ“

17/11/2017 Uncategorized

Работен состанок со Заводот за здравствено осигурување ХНЖ и КЦ „Др. Сафет Мујиќ“

Преставници од тимот на Cuspis Group, Амина Мариќ и Винко Којунџиќ одржаа состанок со Заводот за здравствено осигурување НЗХ и Клиничкиот центар „Др.Сафет Мујиќ“ каде се разговараше за следните чекори и новите функционалности на Cuspis Group Болнички информатички систем и неговата интеграција во Cuspis Group Интегриран здравствен информатички систем (ИЗИС).

ИЗИС ги поврзува сите здравствени системи во ХНЖ и овозможува: е-Упати, е-Нарачки, е-Рецепти, е-Отпусни листи, е-Специалистички наод, е-Ортопедски помагала и Централен електонски здравсвен картон.

 

Извор:   https://m.vecernji.ba/vijesti/e-modul-za-javno-zdravstvo-u-hnz-u-do-kraja-godine-1174014
Share: