Radni sastanak s Zavodom za zdravstveno osiguranje HNŽ i KB “Dr. Safet Mujić”

17/11/2017 Uncategorized

Radni sastanak s Zavodom za zdravstveno osiguranje HNŽ i KB “Dr. Safet Mujić”

U Kantonalnoj bolnici „Dr. Safet Mujić“ održan je radni sastanak direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/ K, Rade Bošnjaka, i direktora KB„Dr. Safet Mujić“, prim. dr. Zlatka Guzina, sa suradnicima.

Radni sastanak upriličen je poradi primjene i daljnjeg unapređenja Integriranog zdravstvenog informacijskog sustava (IZIS) koji je uspješno integriran s bolničkim informacijskim sustavima (BIS) u sve tri bolnice Hercegovačko – neretvanske županije/ kantona.

Na početku sastanka nazočne je pozdravio prim. Dr. Guzin, direktor KB„Dr. Safet Mujić“, kazavši kako je ovo pravo vrijeme za ovakav sastanak kojim želimo definirati naše aktivnosti u nastavku izgradnje i rasta Integriranog zdravstvenog informacijskog sustava (IZIS), te raditi na unaprjeđenju svih implementiranih funkcionalnosti.

Također, nazočnima se obratio direktor Zavoda, Rade Bošnjak koji je kazao:

„Ja dijelim zadovoljstvo ovim sastankom jer je on jedan logičan slijed u ostvarivanju ciljeva koje smo postavili projektom IZIS. Informacijski sustav (IZIS) će biti onakav kakvog ga mi želimo i onakav kakvog ga mi sami kreiramo. Izazovi koji su pred nama, na ovom projektu, traže od nas dodatni napor, više inovativnosti i sistematičnosti u planiranju i operativnoj izvedbi. Informacijski sustav koji razvijamo (IZIS) treba biti sublimat svih naših potreba, znanja i mogućnosti, odnosno sustav naše županije“.

Na sastanku je izvršena analiza uspostavljenih funkcionalnosti i njihove primjene u praksi te dogovorene aktivnosti za nastavak rada na projektu s mjerama za unaprjeđenje.

Pored direktora Bošnjaka i direktora prim.dr. Guzina sastanku su nazočili i dr. Sanir Krhan, Adelaida Džeko, Džemal Tipura, Senadin Čatrnja, Marija Buhač, Renata Karačić, Velimir Novak te predstavnici isporučitelja programskog rješenje IZIS Vinko Kojundžić i Amina Marić.

 

Izvor:   https://m.vecernji.ba/vijesti/e-modul-za-javno-zdravstvo-u-hnz-u-do-kraja-godine-1174014
Share: