U Zavodu prezentiran e modul ortopedska i druga pomagala za koordinatore domova zdravlja i ortopedskih kuća

09/02/2017 Uncategorized

U Zavodu prezentiran e modul ortopedska i druga pomagala za koordinatore domova zdravlja i ortopedskih kuća

U direkciji Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/ K održani su sastanci s koordinatorima domova zdravlja i predstavnicima ugovornih ortopedskih kuća.

Na sastancima je prezentirana testna verzija e-modula za ortopedska i druga pomagala s Liste ortopedskih pomagala koji će biti sastavni dio Integriranog zdravstvenog informacijskog sustava (IZIS), odnosno još jedna funkcionalnost u njegovom daljnjem razvoju.

Kreiranje i primjena e-modula u praksi osiguranicima će pojednostaviti i ubrzati proces ostvarivanja prava na ortopedska i druga pomagala, liječnicima olakšati rad te smanjiti broj nepravilnosti prilikom izdavanja potvrda za propisana pomagala.

Sastanku s koordinatorima domova zdravlja nazočio je Rade Bošnjak, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/  K. Direktor Bošnjak iskoristio je ovu prigodu i zahvalio im se na dosadašnjem partnerskom odnosu i suradnji koja je ostvarena prilikom razvoja IZIS-a te ih pozvao da u razdoblju testiranja e-modula za ortopedska i druga pomagala, svojim idejama, primjedbama i sugestijama,  doprinesu poboljšanju kvalitete ovoga modula koji treba rezultirati većim zadovoljstvom osiguranih osoba, zdravstvenih djelatnika i ugovornih ortopedskih kuća.

Sastanak predstavnika Zavoda i ugovornih Ortopedskih kuća drugi je po redu sastanak vezan za razvoj e-modula ortopedskih pomagala. Sastanak je upriličen poradi analize prijedloga koje su dostavile ugovorne ortopedske kuće, a odnose se na unaprjeđenje kreiranog modula i način integracije ugovornih ortopedskih kuća s IZIS-om.

Izvor:  https://zzo.ba/novost/381/u-zavodu-prezentiran-e-modul-ortopedska-i-druga-pomagala-za-koordinatore-domova-zdravlja-i-ortopedskih-kuca 
Share: