Uspješno završeno integriranje IZIS-a i BIS-a u SKB Mostar

02/02/2017 Uncategorized

Uspješno završeno integriranje IZIS-a i BIS-a u SKB Mostar

Sveučilišna klinička bolnica Mostar uspješno je završila integriranje bolničkog informacijskog sustava (BIS) s Integriranim zdravstvenim informacijskim sustavom (IZIS).

Na danas održanoj prezentaciji uspješno realiziranog projekta integriranja direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/ K, Rade Bošnjak, kazao je kako je ovo veliki napredak i iskorak u informatizaciji sustava zdravstva ove Županije te izrazio nadu kako će u skoroj budućnosti u sustav IZIS biti integriran i bolnički informacijski sustav Kantonalne bolnice „DR. Safet Mujić“ čime će sve ugovorne zdravstvene ustanove u HNŽ/ K biti međusobno povezane, a sve u cilju bržeg, jednostavnijeg i efikasnijeg ostvarivanja prava na zdravstvenu zaštitu u cijeloj Županiji.

Integriranje ova dva sustava znači međusobnu povezanost i mogućnost razmjene podataka između primarne i bolničke zdravstvene zaštite. Liječnici specijalisti u SKB Mostar imat će pristup podacima iz primarne zdravstvene zaštite (podaci iz e-kartona osiguranika) koji su im neophodni tijekom liječenja pacijenta.

Liječnici primarne zdravstvene zaštite (izabrani liječnici u domovima zdravlja) će moći svoje pacijente elektronskim putem naručivati kod liječnika specijalista u SKB Mostar tako da pacijent neće morati posjećivati bolnicu zbog dobivanja termina pregleda niti zbog preuzimanja nalaza. Nalazi liječnika specijalista biti će pohranjivani u e-karton osiguranika što će biti vidljivo izabranom liječniku.

Uvezivanje ova dva informacijska sustava još jedan je korak u pravcu daljnjeg razvoja Integrirane zdravstvene zaštite u Hercegovačko – neretvanskoj županiji/ kantonu i povećanju stupnja zadovoljstva kako osiguranika tako i zdravstvenih djelatnika.

Proces integriranja netom je završen pa je potrebno provesti testnu fazu funkcioniranja istog kako bi se, prije same primjene, uočili i otklonili eventualni nedostaci ili poteškoće u funkcioniranju.

Izvor:  https://zzo.ba/novost/380/uspjesno-zavrseno-integriranje-izis-a-i-bis-a-u-skb-mostarh
Share: